Csillagászati összegű fűtésszámlákkal találkozol minden évben? Szeretnéd csökkenteni a téli kiadásokat? A megoldás a hőszigetelő kültéri falfesték, a Protektor!

Napjainkban, amikor az energiaárak folyamatosan növekednek, minden ingatlantulajdonosnak saját érdeke, hogy a lehető legtöbbet megtegye a minél tökéletesebb hőszigetelés érdekében. De mégis milyen módszer az ideális erre? Muszáj lesz komoly homlokzati munkálatokba fogni, és valamilyen hagyományos, ám méregdrága hőszigetelő rendszert választani a kívánt rezsicsökkentés érdekében?

Sok esetben még a viszonylag új építésű ingatlanok esetében is hiányosság tapasztalható hőszigetelés terén. A rossz nyílászárók, az elégtelen hőszigetelés gyakran vezetnek penészesedéshez, és a fűtésszámlák is jóval magasabbak, mintha lakásfelújítás alkalmával odafigyelnénk erre a rendkívül fontos területre.

Régi építésű ingatlanok esetében gyakran találkozni a hőszigetelés hiányosságaival, de a viszonylag új házak esetében is előfordulhatnak ilyen téren problémák. A végeredmény minden esetben átnedvesedő falak, penészesedés, egészségtelen belső mikroklíma és a mindezekkel együtt járó komoly fűtésszámlák. Egy átlagos családi ház esetében is könnyedén elérheti telente a 40 ezer forintot a fűtés, ami a többi kiadással együtt bizony jelentősen képes megterhelni a családi kasszát.

Mennyire drága az utólagos hőszigetelés?

A szakemberek által javasolt kőzetgyapot, vagy grafit alapú hőszigetelő rétegek kialakítása, rögzítése elég komoly költségekkel jár. Nem csak az alapanyagokat kell megfizetni, de a legtöbb esetben a szakember munkadíját is, hiszen saját kezűleg ritkán tudjuk kivitelezni az utólagos hőszigetelést. Egy másik megoldást jelenthet a körülbelül 5-15 cm vastag hőszigetelő anyaggal történő lefedés, ám ez sem mindig jelent megoldást a gyakran problémát okozó vizesedésre.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a nem megfelelően kivitelezett külső hőszigetelés nem nyújt védelmet a beszivárgó nedvesség ellen. A csapadék, a pára a falak repedéseibe beszivárognak, rontják a hőszigetelő képességet, hogy a penészesedésről, és az általa jelentett egészségügyi kockázatról már ne is szóljunk.

Érdemes tisztában lenned azzal is, hogy a hagyományos hőszigetelő rendszerek kivitelezéséhez mindenképpen szakembert kell majd hívnod, hiszen kevesen rendelkeznek a megfelelő tudással és felszereléssel ahhoz, hogy házilag kivitelezhető legyen ez a munkálat. Egy méretes homlokzat esetében pedig a több százezer forintot is elérhetik a költségek.

Milyen előnyökkel jár a Protektor kültéri falfesték használata?

  • Egyszerűen használható: Nincs szükség szakemberre, egy egyszerű festőhengerrel felvihető a falfesték, amelyet rendkívül változatos színekben szerezhetsz be.
  • Időtálló minőség, védelem a repedések ellen: Az épületelemek természetes mozgásából adódó repedések megelőzhetőek a rugalmas, kiválóan fedő falfesték használatával. Mindennek következtében a falak szárazak maradnak, elkerülhető azok átnedvesedése. Az egyébként repedéseken keresztül beszivárgó nedvességnek esélye sincsen, ugyanis a Protektor rugalmasan fed, és akadályozza meg a hajszálrepedések megjelenését, és az általuk okozott átnedvesedési problémákat.
  • A falak lélegeznek: Számos hőszigetelő rendszerrel ellenben a Protektor kültéri falfesték nem képez egyfajta burkot, hanem hagyja lélegezni a falakat, s ezáltal csökkenti a penész megjelenésének kockázatát. Sok ingatlanban okoz problémát, hogy a keletkező nedvesség nem kerül elvezetésre, és a magas páratartalom, valamint az elégtelen szigetelés miatt penészesedés indul meg. Mivel a Protektor kültéri falfesték hagyja lélegezni a falakat, így a megfelelő szellőztetéssel és nyílászárók használatával a páratartalom mindig a normál szinten marad.
  • Védelem a nyári forrósággal szemben: A festék kialakításának köszönhetően visszaveri a napsugarakat, ezzel több fokkal kevesebb lesz a lakásban még a tikkasztó nyári hónapokban is. A légkondicionáló készüléket kevesebbszer kell majd használni, így az energiafelhasználáson is spórolhatsz. Talán felesleges is mondani, mennyi kellemetlenséggel jár, ha egy tikkasztó nyári napon hazaérve még otthon is a forróság fogad, és éjszaka sem lehet aludni a hőségtől. A Protektor kültéri falfesték használatával ennek vége, ugyanis annak egyedi anyagösszetétele gondoskodik a fény és a meleg visszaveréséről, ami nyáron több fokkal hűvösebbet jelent a lakásban.

Miben különbözik a Protektor a hagyományos hőszigetelő rendszerektől?

Protektor kültéri festék hatásmechanizmusaA hagyományos hőszigetelő rendszerek beburkolják a házat, és leginkább a téli kabát belsejében megtalálható vattához hasonlóan szívják magukba a nedvességet. Ezzel szemben a Protektor a benne levő kerámiagömböknek köszönhetően visszaveri a fényt, és ezáltal csökkenti az ingatlan felmelegedését.

Egyszerű használhatósága időtálló minőséggel és megbízható fedéssel társul, a rugalmas réteg nem csak a repedések megjelenését előzi meg, de gondoskodik arról is, hogy hosszú időn keresztül kitűnő állapotban maradjanak a falak. A festék ellenáll a szennyeződéseknek, a nedvességnek, és gondoskodik a hőszigetelő tulajdonságok minél teljesebb érvényesüléséről.

Biztonságos, tűzálló bevonat, mely könnyen felvihető!

A Protektor kültéri falfestéket könnyedén lehet saját kezűleg is használni, így megspórolható a szakember költsége. Mivel ez a festék összetételénél fogva tűzálló, így nem kell attól tartani, hogy egy esetleges tűzesetnél gyorsan továbbterjednek a lángok. A márka beltérre alkalmas változata szintén A2-es besorolású, vagyis nem gyúlékony.

Káros anyagtól mentes összetétel

Ha falfestékről van szó, akkor gyakran merül fel a benne levő adalékanyagok kérdése. Ezeket a könnyebb felvitel és az állagjavítás érdekében szokták hozzáadni a festékekhez, de sajnos tény, hogy a felvitelt követően a vegyi anyagok elkezdenek kipárologni. Az akár allergiát is okozó vegyületek nem csak a belső, de a külső falfestékeknél is problémásak lehetnek, éppen ezért érdemes olyan márkát választanod, mely nem tartalmaz egészségre káros anyagokat. A Protektor kültéri falfesték kifejezetten ilyen!

Homlokzati felújítás előtt állsz, és fontosnak tartod, hogy elegendő festék álljon rendelkezésedre a munkához?

Nincs más dolgod, mint négyzetméterben megadni a lefesteni kívánt felület méretét, és szakembereink kiszámolják Neked, mennyi festéket kell a gördülékeny munkához beszerezned. A Protektor remek választásnak bizonyul akár külső felületekre, akár a lakáson belülre, egyedi összetétele pedig már számtalanszor bebizonyította, hogy esztétikai értékei mellett hőszigetelési követelményeknek is maximálisan eleget tesz.

Fedezze fel hogyan és mennyiért juthat hozzá a Protektor hőszigetelő festékrendszer biztosította előnyökhöz

 

*FONTOS TUDNI a Protektor festék penészképződés gátlásáról: A Protektor falfesték beltérben csökkentheti a penészesedés újbóli előfordulásának kockázatát, csak tökéletesen penészmentesített felületre szabad felvinni. Nagy páraterhelésnek kitett helyiségek, szerkezeti és kivitelezési hiányosságok esetében a penészesedés újból előfordulhat. Emellett megállapítható,  hogy az esetek nagy részében sikeresen tudja a penészesedés kialakulását gátolni, amit a mikrobiológiai vizsgálatok és a vevői visszajelzések is alátámasztanak.

**FONTOS TUDNI a Protektor festék energiamegtakarító képességeiről: A Protektor falfesték hővisszaverő képességén keresztül javíthatja az lefestett épület energetikai tulajdonságát, optimalizálhatja a meglévő falszerkezet hőszigetelő képességét. Referenciamérések észrevehető energiamegtakarításról számoltak be, ugyanakkor e helyen hangsúlyozni kell, szerkezeti és kivitelezési hiányosságok jelentősen ronthatják a kedvező energetikai tulajdonságokat, akár teljes mértékben is kiolthatják azt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

13 − négy =

Scroll to Top