Hogyan válassz minőségi, hőszigetelő jellemzőkkel bíró beltéri falfestéket? A válasz a Protektor!

Lakásfelújítás előtt állsz, és nem mindegy, milyen alapanyagot választasz a munkálatokhoz? A burkolás mellett a szobafestés az egyik olyan teendő, amellyel biztosan találkozni fogsz. Amellett, hogy a bútorok védelme érdekében célszerű lesz takarófóliát beszerezned, a jó minőségű és tartós falfesték kiválasztása is figyelmet érdemel.

Sokan döntenek úgy, hogy saját kezűleg végzik el a szobafestési feladatokat, hiszen ezzel megspórolható a szakember munkadíja. A megfelelő festék kiválasztásával akár egy soron is kitűnő eredmények érhetőek el, ám a bútorok védelméről nem szabad elfeledkezni semmiképpen. A kisebbeket érdemes kivinni, hogy nagyobb hely legyen, a nagyobbakat pedig a szoba közepére húzva letakarni. Ehhez célszerű nagyméretű takarófóliát beszerezni, amely teljes védelmet nyújt minden bútordarabnak.

Milyen festéket érdemes választani? Az ár vagy a minőség legyen a döntő szempont?

Kevesen tudják, de egyes beltéri falfestékek olyan káros anyagokat tartalmaznak, amelyek akár az egészséget is károsíthatják kipárolgás során. Ezek, a festést megkönnyítő adalékanyagokat tartalmazó, általában olcsó árkategóriás falfestékek allergiához, asztmához is vezethetnek, javasolt tehát többször meggondolni, mielőtt ezeket vennéd le a szaküzletben a polcokról.

Egy jó minőségű beltéri falfestékkel elegendő lehet akár egy soron is dolgozni, hiszen az ilyen típusok tökéletes fedőképességgel rendelkeznek. A tapasztalatok azt mutatják, hogy hosszú távon mindenképpen megéri a kicsit drágább festék mellett döntened, ugyanis a legolcsóbb fajták nem csak egészségre káros adalékanyagokat tartalmaznak, de kevésbé ellenállóak a szennyeződésekkel szemben. Nem csak a kisgyermekes családokban fordulhat elő, hogy a falak idő előtt koszolódnak, legyen szó tehát bármilyen lakáshasználatról, a minőség kifizetődőbbnek bizonyul, mint pusztán az árakra koncentrálni.

A minőségi falfestékkel megelőzhetőek egyes allergiás tünetek

Manapság egyre többen keresik fel orvosukat visszatérő allergiás tünetekkel, melyek sokszor nem is pollenszezonhoz köthetőek. A háttérben könnyen lehet, hogy olyan allergiát okozó veszélyek állnak, amelyek a négy fal között leselkednek ránk. A gyenge minőségű, adalékokkal teli falfestékekből kipárolgó vegyi anyagok mellett a megjelenő penészesedés is egészségügyi kockázatot jelent, hiszen a belőle levegőbe kerülő penészgomba spórák gyakran okoznak allergiás panaszokat.

Mit tehetsz a penészesedés ellen?

A rendszeres szellőztetés, valamint a nyílászárók állapota mellett rendkívül fontos szerep jut a választott falfestéknek is, amely segít a penész újraképződését megakadályozni. A Protektor beltéri falfesték hőszigetelő és penészesedés megelőző összetételének köszönhetően kitűnő választás az egészséges belső mikroklíma megteremtése érdekében.

Milyen színűek legyenek a helyiségek? A megfelelő színválasztással akár a terek hangulata is alakítható.

  • Világos falak kis lakásokba: Nem kell feltétlenül a könnyen koszolódó fehérre gondolni, de ha kis helyiségekkel rendelkezik a lakás, akkor célszerű valamilyen világosabb színárnyalat mellett letenni a voksot. A berendezési stílusnak és egyedi elképzeléseknek megfelelően a zöld, a narancs, vagy akár a kék egy világosabb árnyalata megfelelőnek bizonyulhat.
  • Óvatosan a sötét színekkel! Míg a világos árnyalatok tágítják a teret, addig a sötétek éppen ellenkezőleg, elnyelik a fény egy részét. A helyiség méretétől és az ablakok elhelyezkedésétől függően azonban nem kell lemondani a sötét tónusokról sem, ám ha nem jut elegendő fény a helyiségbe, vagy túl kicsi az, akkor inkább mondjunk le ezekről, ugyanis nyomasztó hatást érhetünk el egy túl sötét árnyalattal. Ha viszont ügyesen választod meg a sötétebb színt, akkor exkluzív, különleges benyomást kelt majd az adott helyiség. Nem csak legénylakásokba ajánlottak ma már a domináns, erőteljes, sötét színek, hanem gyakorlatilag bárhova, ahol ezt a helyiség megvilágítása és mérete lehetővé teszi.
  • Meleg színekkel a jó kedélyállapotért: Nem véletlen választják sokan a sárga és a narancs különféle árnyalatait, hiszen alapvetően jókedvre derítenek ezek. Nem mindegy, milyen hangulat ragad magával a lakásba belépve egy fárasztó munkanapot követően. Burkold narancsba az előszobát, vagy válaszd a népszerű napsárga szint a nappaliba, és azonnal otthonos, meleg környezetet teremtesz ezzel!
  • Színkombinálás bátran: Az előzőekben megismerteket akár kombinálhatjuk is, így választhatunk több színt is egyetlen helyiségen belül, természetesen az összhangot megteremtve. A piros és a kék együttes alkalmazása tehát nem éppen jó választás, de például a fehér falak kiválóan mutatnak valamilyen meleg színárnyalattal kombinálva. Bátrabbak használhatják a sárgát kékkel, vagy pirossal, de ha csak egy-egy falrészt színezel, az is igazán trendi megoldásnak számít.
  • Tükrökkel csalhatsz! A nagyméretű tükrök remek választásnak bizonyulnak kis helyiségekbe, szűk folyosókba, ahol tágítható segítségükkel a tér, és akár egészen egyedi hatás is elérhető. Az előszobából nem hiányozhatnak a tükrök, de a hálószoba is remekül feldobható egy-egy méretes darab segítségével. Antik, rusztikus, vagy éppen exkluzív hatást is elérhetsz a tükör keretének megválasztásával.

Hogyan találhatom meg a megfelelő színárnyalatot? Ugyanolyanok lesznek a falak, mint a mintában látottak?

Sokan járnak úgy, hogy saját maguk szeretnék kikeverni a kívánt színárnyalatot. A szaküzletben látott kis minta azonban a legkevesebb esetben egyezik majd azzal, amilyen végeredményt a falakon viszontlátnak. Rendkívül kellemetlen az a helyzet, amikor komoly tízezreket költöttünk a lakás újrafestésére, és a színek száradás után nem nyerik el a tetszésünket.

A megfelelő színárnyalat mellett természetesen az sem elhanyagolható szempont, hogy mennyibe kerül az adott festék, s célszerű elkerülni a már említett, egészségre káros adalékanyagokat tartalmazó, olcsó változatokat.

Van olyan beltéri falfesték, amely eleget tesz az összes kritériumnak? A Protektor már számtalanszor bizonyította, hogy kiválóan alkalmas a lakás falainak fedésére.

Miért ajánlott a Protektor mellett döntened?

  • Bosszantó hajszálrepedések már a festés utáni hetekben? A problémát sokan ismerjük, de a Protektor beltéri falfesték gondoskodik arról, hogy ne fordulhassanak ezek elő. A tartó elemek és a gerendák bizonyos természetes mozgástérrel rendelkeznek, ám ez sajnos hatással van a felvitt festék állapotára is. A nagyobb repedésekhez kiegészítő kezelésre is szükség van, de általánosságban elmondható, hogy a Protektor beltéri falfesték gondoskodik a hajszálrepedések megjelenésének megelőzéséről.
  • A Protektor használatának nagy előnye, hogy időtálló minőséget képvisel, és akár évek múlva is azt a színvonalat biztosítja, mint a felfestést követően. A hagyományos falfestékekkel gyakran előfordul, hogy még két- három soros felvitel esetében sem nyújtanak megfelelő fedést, és egy-két év múlva újra koszosnak érezzük a falakat. A Protektor ezzel szemben hosszú évekre garantálja az otthon helyiségeinek igényes falait.
  • Nem tartalmaz egészségre káros adalékanyagokat. A Protektor népszerűségének egyik oka, hogy semmilyen allergiát kiváltó, kipárolgó anyagot nem tartalmaz. ( VOC=0.000 % ) Családod teljes biztonságban lehet ilyen szempontból is, ha a Protektor beltéri falfesték mellett teszed le voksod. Nincsenek állagot és felvitelt javító adalékanyagok, aminek köszönhetően a kipárolgó vegyszerektől sem kell tartanod. Fontos tudnod, hogy nem csak az allergiára hajlamos személyeknél okozhatnak akár a falfestékek is allergiát, hanem gyakorlatilag bárkinél. A Protektor beltéri falfestékkel megakadályozhatod, hogy a kellemetlen allergia megjelenjen szeretteidnél.
  • Megakadályozza a penészesedést. A megfelelő szellőztetéssel és hőszigeteléssel a falfesték megakadályozza, hogy penészesedjenek a falak. Ez szintén rendkívül fontos az egészség védelmének érdekében. Az asztma, vagy a rendszeresen visszatérő köhögés, orrfolyás hátterében is állhat a penészesedés, hogy a vele együtt járó kellemetlen dohos szagról már ne is beszéljünk. Lakásfelújítás alkalmával érdemes olyan falfestéket választanod, mely a penészesedés ellen is maximális védelmet nyújt.

A Protektor elkötelezett híveinek számít a Mészáros család, akik egyik évben úgy döntöttek, kipróbálják a beltéri falfestéket. Sok gondjuk akadt a penészesedéssel, így kezdésnek az egyik szobán próbálták ki a festéket. Mivel maradt egy kevés, azt még felkenték egy penésszel szintén erősen szennyezett másik szoba falának egyik felére.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a Protektorral kezelt falfelületen a penész egyértelműen megszűnt, míg a régi festék használatakor továbbra is penészesedett ugyanazon helyiség falfelülete. A képek önmagukért beszélnek.

Protektor használatával csökkenthetőek a fűtési költségek

Ha az előző előnyök nem bizonyultak még eléggé meggyőzőnek, akkor érdemes tudnod, hogy a remek hőszigetelő képességnek köszönhetően a fűtési költségek is csökkenthetőek segítségével.

Mégis hogyan képes erre egy falfesték? A titok a speciális anyagösszetételben rejlik!

A Protektor falfesték apró kerámiagömböket tartalmaz, amelyek egyfajta buborékszerkezetet képeznek a falra történő felvitel után. Ez mind épületfizikai, mind hőtechnikai jellemzők szempontjából kiválónak bizonyul. A kerámiagömbök visszaverik a meleget a helyiségbe, de eközben meleg hatást keltenek a falak, nem fénylenek.

A fűtési költségek tehát csökkenthetőek a festék használatával, hiszen több fokkal melegebb a hőérzet a lakásban a festést követően. Napjainkban, amikor az energiaárak valóban csillagászatiak, érdemes minden lehetőséget megragadni ahhoz, hogy kevesebbet kelljen fűteni a hideg hónapokban. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a Protektor használatával több fokkal melegebb érezhető a lakásban. Mivel segítségével a penészesedésnek is elejét veheted, így a nedves levegő keltette hideg érzéssel sem kell számolnod majd.

Egy átlagos ház fűtési költségei elérhetik akár a 40 ezer forintot is télen, ami a többi rezsiköltséggel és kiadással együtt igencsak tetemes összeg. A Protektor egyedi anyagösszetételének köszönhetően azonban több fokkal melegebb érezhető, és a fűtés során keletkezett hő valóban a lakásban marad majd. Ha a homlokzat felújításakor is a festékcsalád termékeit használod, jelentős összegeket megspórolhatsz télen.

A Protektor tartós, időtálló minőséget képviselő, kiváló szigetelő képességgel rendelkező falfesték, amelyet szakemberek és a lakásfelújítással már végzettek egyaránt ajánlanak.

Milyen könnyen vihető fel a falfesték?

Költségtakarékossági szempontok miatt legtöbben szeretjük magunk elvégezni a festési feladatokat. A Protektor rendkívül jó fedőképességgel rendelkezik, egyszerűen felvihető a falra, így nem okozhat gondot használata akár saját kezűleg sem. Festőhengerrel, és a sarkoknál használatos kisebb ecsetekkel egyszerűen lehet dolgozni vele, és akár egy soron is kiváló fedést biztosít. Többféle szín közül választhatod ki azt, amely leginkább elnyeri tetszésedet, és a lakás hangulatához is illeszkedik.

Mennyi festékre lesz szükségem?

Ha saját magad szeretnéd elvégezni a munkálatokat, érdemes tudnod, mennyi festék lesz elegendő a lefesteni kívánt falakra. A négyzetméterek alapján kiszámoljuk Neked, mennyi festék szükséges ahhoz, hogy tökéletes fedést érje el a festés alkalmával!

Add meg, hány négyzetméter falfelületet szeretnél kifesteni, és kiszámoljuk, mennyi Protektor beltéri falfesték elegendő ehhez!

*FONTOS TUDNI a Protektor festék penészképződés gátlásáról: A Protektor falfesték beltérben csökkentheti a penészesedés újbóli előfordulásának kockázatát, csak tökéletesen penészmentesített felületre szabad felvinni. Nagy páraterhelésnek kitett helyiségek, szerkezeti és kivitelezési hiányosságok esetében a penészesedés újból előfordulhat. Emellett megállapítható,  hogy az esetek nagy részében sikeresen tudja a penészesedés kialakulását gátolni, amit a mikrobiológiai vizsgálatok és a vevői visszajelzések is alátámasztanak.

**FONTOS TUDNI a Protektor festék energiamegtakarító képességeiről: A Protektor falfesték hővisszaverő képességén keresztül javíthatja az lefestett épület energetikai tulajdonságát, optimalizálhatja a meglévő falszerkezet hőszigetelő képességét. Referenciamérések észrevehető energiamegtakarításról számoltak be, ugyanakkor e helyen hangsúlyozni kell, szerkezeti és kivitelezési hiányosságok jelentősen ronthatják a kedvező energetikai tulajdonságokat, akár teljes mértékben is kiolthatják azt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × öt =

Scroll to Top