Az allergia mentes környezet létfontosságú!

Az ember négy fal között tölti életének 60%-át. Értelem szerűen a helyiségben lévő ingerek közvetlen hatást gyakorolnak egészségünkre. Ezen hatások bizonyos része akár allergiás megbetegedést is okozhat.

Az alábbiakban vegyük végig az allergiás tünetek kiváltó okait:

1. Párás környezet miatti allergiás panaszok

A túlzottan magas koncentrációjú pára hatással van az egészségre, növeli az allergiás megbetegedések és a reuma kialakulásának esélyét. A házipor allergia legkönnyebben nedves környezetben alakul ki. A páradús levegőben a poratkák könnyen szaporodnak. Az allergiás betegségek kialakulása különösen  gyermekkorban jelentős. Ez akár asztmához is vezethet.

2. Penészesedés miatti panaszok

A penész egészségkárosító hatása köztudott. Régebben csak sejtették, mára már tudományosan is bizonyítottá vált, hogy bizonyos légúti betegségek, ízületi gyulladások, allergiás tünetek és még számos betegség megjelenéséért a penész egyértelműen felelőssé tehető. Többek között a nátha, köhögés, bronchitis, kötőhártya gyulladás, légzési nehézségek,asztma,gyomor és bélpanaszok, neurodermitis, állandó fáradtság,koncentrációs nehézségek,bőrgyulladás, kiütés és ekcéma, szédülés, hajhullás, orrvérzés, fejfájás, migrén, emésztési rendszer problémái: hasmenés, felfúvódás, hányás, kólika, arthiris,láz.

3. Nehezen lebomló vegyszerek, oldószerek miatti allergia

A tapéták, ragasztók, lakkok, festékek nagy része oldó és konzerválószereket tartalmaz. Ezen építőanyagok egyik gyakori összetevője a nehezen lebomló vegyületek. Egy részük  felhasználás után fél évig is a levegőben maradhat melyek  allergiás panaszokat tudnak okozni, vagy a már  meglévőeket fel tudják erősíteni. Az eredmény: légszomj és kiütések.

Csökkentsük a lakótérben lévő allergiás reakciókat kiváltható anyagok felhasználását.

A Protektor festék  nem tartalmaz oldószereket, egyéb káros kemikáliákat, így nincs is illékony szerves anyag kipárolgás  kipárolgás .

A bevonatban lévő apró kerámiagömböcskék a hőt a felületen egyenletesen oszlatják el. Egyenletesebb lesz a hőeloszlás csökken a páralecsapódás előfordulása. A membránréteg nem gátolja a falban lévő nedvesség eltávozását illetve vízlepergető tulajdonsága által akadályozza hogy a nedvesség behatoljon a falszerkezetbe. (Vízszigetelésre nem alkalmas.)

Ha allergiáról beszélünk, mire nem jó a Protektor festék?

  • Nem szünteti meg az allergiát.
  • Nem képes allergiás panaszok közvetlen mérséklésére.
  • Nem tudja a házi-por okozta hatásokat mérsékelni.
  • Közvetlen egészségügyi hatása nem ismert.

Miért ajánlott ennek ellenére a Protektor mellett döntenie mégis?

Nem tartalmaz illékony szerves anyagot. (VOC= 0.000 g/L).  Vegyszer nélküli penészgátló tulajdonsága van. Nem ad egy plusz tkörnyezeti terhelés a lefestett szobákban.

 

Mennyibe kerül Önnek ez a megoldás?

*FONTOS TUDNI a Protektor festék penészképződés gátlásáról: A Protektor falfesték beltérben csökkentheti a penészesedés újbóli előfordulásának kockázatát, csak tökéletesen penészmentesített felületre szabad felvinni. Nagy páraterhelésnek kitett helyiségek, szerkezeti és kivitelezési hiányosságok esetében a penészesedés újból előfordulhat. Emellett megállapítható,  hogy az esetek nagy részében sikeresen tudja a penészesedés kialakulását gátolni, amit a mikrobiológiai vizsgálatok és a vevői visszajelzések is alátámasztanak.

**FONTOS TUDNI a Protektor festék energiamegtakarító képességeiről: A Protektor falfesték hővisszaverő képességén keresztül javíthatja az lefestett épület energetikai tulajdonságát, optimalizálhatja a meglévő falszerkezet hőszigetelő képességét. Referenciamérések észrevehető energiamegtakarításról számoltak be, ugyanakkor e helyen hangsúlyozni kell, szerkezeti és kivitelezési hiányosságok jelentősen ronthatják a kedvező energetikai tulajdonságokat, akár teljes mértékben is kiolthatják azt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × három =

Scroll to Top