Évtizedes védelem a fának
Évtizedes védelem a fának

Az emberiség egyik legrégebbi építőanyaga a fa, amely szerkezeti és díszítő elemként is felhasználható. A sokoldalú felhasználási lehetőségnek és annak a következtében, hogy a természetben folyamatosan újratermelődik, fontos szerepet tölt be az építőiparban. Sok épületen alkalmazott fafelület miatt igény van kiváló minőségű és gazdaságos fafestékre, amely hőszigetelésre is használható.

Fafesték: Favédelem és energiamegtakarítás**

A faanyag kapilláris szerkezettel rendelkezik, amit az erős kiszáradástól és nedvességtől is óvni kell. Csak így lehet a fa megduzzadását, állagromlását megakadályozni.

Köszönhetően a Protektor festék membránrendszerének, amely milliónyi mikroszkopikus nagyságú kerámia-gömböcskéből és egy kiváló minőségű kötőanyagból áll, a Protektor fafesték egy aktív hőszigetelő képességgel is rendelkező védőbevonatként funkcionál, mely egyszerűen, festéssel vihető fel a fafelületre.

A membránba található kapilláris rendszer nedvességszívó képességén keresztül a Protektor fafesték engedi a párát a faszerkezetből eltávozni. E mellett a vízlepergető tulajdonsága által egy hatékony védelmet biztosít az átnedvesedéssel szemben. Így  megduzzadásból keletkező repedésképződés előfordulása is drasztikusan csökkenthető.

Fafesték: időtálló favédelem

A Protektor fafestékben található kerámia gömböcskék a napfény nagy részét visszaverik illetve eloszlatják, védve a fafelületet a túlzott felmelegedéstől.

Az alacsonyabb mértékű felmelegedésből és a párolgásból eredő hőelvonás következtében csökkenhet a faszerkezet hőtágulásából keletkező feszültségrepedések kialakulásának veszélye. A kerámiarészecskék, csapadéktól és UV-sugárzástól is megvédik a fafelületet.

Fedezze fel, hogyan és mennyiért juthat hozzá a Protektor fafesték nyújtotta előnyökhöz!

*FONTOS TUDNI a Protektor festék penészképződés gátlásáról: A Protektor falfesték beltérben csökkentheti a penészesedés újbóli előfordulásának kockázatát, csak tökéletesen penészmentesített felületre szabad felvinni. Nagy páraterhelésnek kitett helyiségek, szerkezeti és kivitelezési hiányosságok esetében a penészesedés újból előfordulhat. Emellett megállapítható,  hogy az esetek nagy részében sikeresen tudja a penészesedés kialakulását gátolni, amit a mikrobiológiai vizsgálatok és a vevői visszajelzések is alátámasztanak.

**FONTOS TUDNI a Protektor festék energiamegtakarító képességeiről: A Protektor falfesték hővisszaverő képességén keresztül javíthatja az lefestett épület energetikai tulajdonságát, optimalizálhatja a meglévő falszerkezet hőszigetelő képességét. Referenciamérések észrevehető energiamegtakarításról számoltak be, ugyanakkor e helyen hangsúlyozni kell, szerkezeti és kivitelezési hiányosságok jelentősen ronthatják a kedvező energetikai tulajdonságokat, akár teljes mértékben is kiolthatják azt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × kettő =

Scroll to Top