Tisztítható, dörzsálló
Tisztítható, dörzsálló

A Protektor festékek bizonyíthatóan kitűnő ellenállóképességet tanúsítanak az erózióval szemben. Egy homokeset teszttel erős szélt és pormozgást az ASTM D 968 szerint szimuláltak. 25 -ször szórták a homokot a felületre, hogy egy kopást elérjenek.
Habár a Protektor festék egy rugalmas, semmifajta kopásra, lehorzsolódásra utaló jelet nem találtak. A festékből képződött bevonat sikeresen ellenállt. A port és a homokot könnyen lesöpörhették a falról.
A második teszt alatt 200-szor kézi úton dörzsölték a felületet. Csak nagyon kevés, 5,9 mikronmillimétert tudtak ledörzsölni. Ez azt jelenti, hogy a Protektor festék EN 133000 standard szerinti 2-es dörzsállósági fokot ért el.
Egy harmadik tesztben gőzborotvával próbálták meg a felületet károsítani. 90 Bar víznyomáson engedtek rá a falra. 25 C foknál megpróbáltak egy keresztvágást okozni. Mikor ez nem sikerült, felemelték a vízhőmérsékletet 60 C-ra. Még az ilyen magas hőmérsékletű víz sem tudta károsítani festék felületét. Ez az extrém kísérlet mutatja, hogy még az extrém időjárási viszonyok se tudják károsítani a bevonatot.

Protektor festéket nedvesen is lehet tisztítani

Vizsgálati módszer: 200 dörzsölés után a rétegvastagság mérés

Eredmény: Dörzsállósági osztály: 2
Protektor beltér: 5,9 μm
Protektor kültér: 10,5 μm

Dörzsállósági osztály: 1 < 5 μm 200 dörzsöléssel
Dörzsállósági osztály: 2 > 5 μm und < 20 μm 200 dörzsöléssel
Dörzsállósági osztály: 3 > 20 μm und < 70 μm 200 dörzsöléssel
Dörzsállósági osztály: 4 < 70 μm 40 dörzsöléssel
Dörzsállósági osztály: 5 > 70 μm 40 dörzsöléssel

Szakítószilárdság 0,7 ± 0,0 (MPa)
Szakadási nyúlás 147,6 ± 9,7 (%) 200 μm vastagságban

(ILF Magdeburg Minősítő Intézet eredménye)

Kérjen árajánlatot a kalkulátorral a tisztítható, dörzsálló festékbevonatra!

*FONTOS TUDNI a Protektor festék penészképződés gátlásáról: A Protektor falfesték beltérben csökkentheti a penészesedés újbóli előfordulásának kockázatát, csak tökéletesen penészmentesített felületre szabad felvinni. Nagy páraterhelésnek kitett helyiségek, szerkezeti és kivitelezési hiányosságok esetében a penészesedés újból előfordulhat. Emellett megállapítható,  hogy az esetek nagy részében sikeresen tudja a penészesedés kialakulását gátolni, amit a mikrobiológiai vizsgálatok és a vevői visszajelzések is alátámasztanak.

**FONTOS TUDNI a Protektor festék energiamegtakarító képességeiről: A Protektor falfesték hővisszaverő képességén keresztül javíthatja az lefestett épület energetikai tulajdonságát, optimalizálhatja a meglévő falszerkezet hőszigetelő képességét. Referenciamérések észrevehető energiamegtakarításról számoltak be, ugyanakkor e helyen hangsúlyozni kell, szerkezeti és kivitelezési hiányosságok jelentősen ronthatják a kedvező energetikai tulajdonságokat, akár teljes mértékben is kiolthatják azt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hat + tizenkettő =

Scroll to Top