Repedések kialakulásának okai

Nagyobb rugalmasság a festék felhordása után
Rugalmas bevonat

A homlokzatnak – különösen a tavaszi és őszi – éjjeli és nappali drasztikus hőmérséklet ingadozásnak is ellent kell állni. Ezt a hatást erősítik a különböző hőtágulású építőanyagok kitágulása majd összehúzódása. Hagyományos hőszigetelés és ásványi bevonatok esetén ez rövid időn belül hajszálrepedések kialakulásához vezet a homlokzaton, aminek következtében a épületelemek védelmi funkciói erősen csökkenek. Ez a hővédelem és hőszigetelés hatásfokának romlását is eredményezheti. Az  épület esztétikailag is nagymértékben romlik.
A szilikon alapú mesterséges festékek bizonyos ellenállást mutatnak a hajszálrepedések kialakulásának, rugalmasságuk által. Viszont fontos megjegezni, hogy ezt a rugalmasságot az UV sugárzás jelentősen rontja.

A videón egy hungarocell lapra ráfestett, majd leszedett rugalmas festékréteget látunk

Rugalmasság garantálva

A Protektor festékrétegben lévő, egymással szorosan érintkező kerámiagömböcskék a hőt gyorsan elvezetik a felületen, így csökkentik a hőmérséklet különbségből fellépő feszültséget. Ezáltal a hajszálrepedések kialakulásának okát is mérséklik.A Protektor festék akril bázisra épül minimális mesterséges összetevővel. Ennek ellenére rendelkezik azzal a kitűnő képességgel, hogy a bevont felület tágulási rugalmasságát közel 150%-ra növelje. Ehhez hozzájárul az is, hogy a festékrétegben lévő kerámiagömböcskék egymáson viszonylag szabadon el tudnak mozdulni.

Kérje árajánlatunkat a rugalmas festékre a kalkulátorral!

*FONTOS TUDNI a Protektor festék penészképződés gátlásáról: A Protektor falfesték beltérben csökkentheti a penészesedés újbóli előfordulásának kockázatát, csak tökéletesen penészmentesített felületre szabad felvinni. Nagy páraterhelésnek kitett helyiségek, szerkezeti és kivitelezési hiányosságok esetében a penészesedés újból előfordulhat. Emellett megállapítható,  hogy az esetek nagy részében sikeresen tudja a penészesedés kialakulását gátolni, amit a mikrobiológiai vizsgálatok és a vevői visszajelzések is alátámasztanak.

**FONTOS TUDNI a Protektor festék energiamegtakarító képességeiről: A Protektor falfesték hővisszaverő képességén keresztül javíthatja az lefestett épület energetikai tulajdonságát, optimalizálhatja a meglévő falszerkezet hőszigetelő képességét. Referenciamérések észrevehető energiamegtakarításról számoltak be, ugyanakkor e helyen hangsúlyozni kell, szerkezeti és kivitelezési hiányosságok jelentősen ronthatják a kedvező energetikai tulajdonságokat, akár teljes mértékben is kiolthatják azt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × 3 =

Scroll to Top