Protektor kültéri és beltéri falfestés Markotabödöge

Protektor kültéri és beltéri falfestés Markotabödöge

” Szerettem volna leszigetelni a házamat, de eddig csak a hagyományos módszerekről hallottam, aztán az interneten felfedeztem a Protektor hőszigetelő festéket, ami nagyon meggyőző volt. Festés és szigetelés egyben, ráadásul légáteresztő és penészmentesítő is, sőt a fűtéssel kiegészülve az egész falról sugározza vissza a meleget. Nagyon megtetszett a dolog.
Miután összehasonlítottam más hőszigetelő technikák anyag – és munkaköltségével egyértelműen a Protektor jött ki győztesként, hiszen itt csak egyszeri anyagköltség van. A munkadíjat meg tudom takarítani, mert akárcsak a hagyományos festékeket, ezt is egy Teddy hengerrel fel lehet vinni a falra, amit én is el tudok végezni.
Nyaranta mindig átforrósodott a fal, mert folyamatos és erős napsugárzásnak van kitéve. Most, hogy lefestettük a Protektorral, már nem melegszik át, sőt kifejezetten kellemes a tapintása, és a beltéri hőmérséklet is 3-4 fokkal csökkent. Télen is érezhető a különbség, pedig még csak kívülről lett lefestve a ház, de mégis, jobban megmarad a meleg a lakásban.

A faluban sok ház van, ami 38-as nútféderes Porotherm téglából épült, és 5 cm-es hungarocell réteget is raktak rá, de a belső hőmérsékletük mégis, szinte ugyanennyi, mint nálunk, pedig mi ‘csak’ lefestettük Protektorral.
Többek között ezért sem akartam hagyományos hőszigeteléssel bevonni a házat, így legalább tudnak lélegezni a falak, és nem lesznek nedvesek. Ha szárazak a falak, akkor jobban is szigetelnek. Rengetegszer átgondoltam mi lenne a legtartósabb és a leginkább pénztárcabarát. Most már tudom, hogy jól döntöttem, mert a Protektor festék egyszerre tartalmazza az összes tulajdonságot, amit egy hőszigeteléstől elvárhatunk. Viszont nem csak hőszigetel, hanem penészmentesít, és a festés is ki van pipálva. Továbbá tisztítható, lepergeti a csapadékot, nem tapadnak meg rajta a szennyeződések és nem repedezik meg. Nem szeretném tovább fényezni ezt a terméket, de muszáj megemlítenem, hogy a festés óta olyan jól tartják a falak a meleget, hogy ha este befűtök 25 fokra, akkor másnap délután még 22 foknál lejjebb nem hűlt le a lakás. Mostantól elég csak naponta egyszer befűtenem.
Gondolkozom, hogy beltérben is kifestek a Protektorral, és akkor meg is duplázódhat a hatása.
Szüleimnek is ajánlottam, hiszen ha én ennyire meg vagyok elégedve vele, akkor szerettem volna, ha Ők is kipróbálják és megtapasztalják az előnyeit. Nem csalódtunk a Protektorban, a lakás nyáron hűvös, a fal pedig könnyedén lemosható.”

 

Hegedűs László

Markotabödöge

Győr-Moson-Sopron megye

Számolja ki kalkulátorunkkal könnyedén saját házára is!


*FONTOS TUDNI a Protektor festék penészképződés gátlásáról: A Protektor falfesték beltérben csökkentheti a penészesedés újbóli előfordulásának kockázatát, csak tökéletesen penészmentesített felületre szabad felvinni. Nagy páraterhelésnek kitett helyiségek, szerkezeti és kivitelezési hiányosságok esetében a penészesedés újból előfordulhat. Emellett megállapítható,  hogy az esetek nagy részében sikeresen tudja a penészesedés kialakulását gátolni, amit a mikrobiológiai vizsgálatok és a vevői visszajelzések is alátámasztanak.

**FONTOS TUDNI a Protektor festék energiamegtakarító képességeiről: A Protektor falfesték hővisszaverő képességén keresztül javíthatja az lefestett épület energetikai tulajdonságát, optimalizálhatja a meglévő falszerkezet hőszigetelő képességét. Referenciamérések észrevehető energiamegtakarításról számoltak be, ugyanakkor e helyen hangsúlyozni kell, szerkezeti és kivitelezési hiányosságok jelentősen ronthatják a kedvező energetikai tulajdonságokat, akár teljes mértékben is kiolthatják azt.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom + 16 =

Scroll to Top