Tetőszigetelés egyszerűen – a tetőtérben a forróság elfelejtve

Amióta az ember megtanult építkezni, legelőször is a védelmező tetőt alkotta meg. A tető megóv minket és az épületet a hőségtől, a hidegtől, az esőtől és a vihartól. A tető jobban ki van szolgáltatva ezeknek a sokrétű viszontagságoknak, mint bármely más épületelem, és így kívülről is, belülről is magas elvárásoknak van alávetve.

A tetőknek évtizedeken át kell ellenállniuk ezeknek a „támadásoknak”. Ezért fontos, hogy tisztában legyünk ezzel a nagyfokú igénybevétellel, és ennek megfelelő szerkezeti és felületvédelmi megoldásokat alkalmazzunk. A tető témakörébe tartoznak a ferde tetők, lapos- és zöldtetők, fűtetlen padlás terek, tetőtéri födémek és azok oldalfalai. A hővédelmet a hagyományos technológiáknál a hőszigetelő réteg jelenti.

Ezt a hővédelmet tudjuk jelentősen javítani a Protektor tetőfesték használatával

Úgy hogy közben a káros környezeti és időjárási hatások ellen is védelmet nyújtunk a tetőnek Amennyiben a padlást lakótérként is használjuk, nyáron jelentős akár maximum 4-5 Celsius fok hőmérséklet csökkenést is el tudunk érni. A védőfesték tökéletesen ellenáll az UV-sugárzásnak, ennek köszönhetően nem repedezik meg.

A tetőfesték hatékonyságát szerkezeti és kivitelezési hibák jelentősen ronthatják, kérjük minden esetben forduljon szakemberhez.

Fedezze fel kalkulátorunk segítségével, hogy mennyi bevonat szükséges az Ön tetőfelületének leszigeteléséhez!

*FONTOS TUDNI a Protektor festék penészképződés gátlásáról: A Protektor falfesték beltérben csökkentheti a penészesedés újbóli előfordulásának kockázatát, csak tökéletesen penészmentesített felületre szabad felvinni. Nagy páraterhelésnek kitett helyiségek, szerkezeti és kivitelezési hiányosságok esetében a penészesedés újból előfordulhat. Emellett megállapítható,  hogy az esetek nagy részében sikeresen tudja a penészesedés kialakulását gátolni, amit a mikrobiológiai vizsgálatok és a vevői visszajelzések is alátámasztanak.

**FONTOS TUDNI a Protektor festék energiamegtakarító képességeiről: A Protektor falfesték hővisszaverő képességén keresztül javíthatja az lefestett épület energetikai tulajdonságát, optimalizálhatja a meglévő falszerkezet hőszigetelő képességét. Referenciamérések észrevehető energiamegtakarításról számoltak be, ugyanakkor e helyen hangsúlyozni kell, szerkezeti és kivitelezési hiányosságok jelentősen ronthatják a kedvező energetikai tulajdonságokat, akár teljes mértékben is kiolthatják azt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × 5 =

Scroll to Top