A repedések kialakulásának okai: Különböző alapanyagú szerkezeti részek, mint például beton és falazótégla, találkozása, eltérő nedvszívó képessége, hő-mozgása. Régi rossz minőségű téglafalak, melyek vakolattartó képessége bizonytalan. Statikai jellegű holt repedések maradhatnak vissza az alaptestek megállapodott sűlyedése után. Villamos és épületgépészeti vésés, vakolás után, gipszkarton elemeken, stukkókon szintén repedések keletkezhetnek.

Repedésképződés az abból eredő károk elkerülése

A repedések kialakulását kétféleképp lehet megakadályozni: Egyrészt a hőmérsékletváltozás miatt keletkező felületi feszültségek csökkentésével a kiváltó okot szüntetjük meg. Másrészt a keletkezett hajszálrepedések flexibilis befedésével. A repedésmentesítő festék a fenti elvek alapján megoldást kínál a repedésképződés problémájára. Egyenletesen eloszlatják a felületi hőmérsékletet, védik a felületet a hőmérséklet ingadozástól – és UV védelmet biztosítanak, így csökkentik a hőtágulásból adódó szerkezeti feszültségeket. A hajszálrepedéseket pedig a rugalmas festékréteg képes elfedni, mivel a festékből képződő bevonatban lévő kerámia-gömböcskék egymáson el tudnak mozdulni.

Tudja meg most, hogy mennyiért juthat hozzá Ön is a hosszan tartó repedésmentességhez!

*FONTOS TUDNI a Protektor festék penészképződés gátlásáról: A Protektor falfesték beltérben csökkentheti a penészesedés újbóli előfordulásának kockázatát, csak tökéletesen penészmentesített felületre szabad felvinni. Nagy páraterhelésnek kitett helyiségek, szerkezeti és kivitelezési hiányosságok esetében a penészesedés újból előfordulhat. Emellett megállapítható,  hogy az esetek nagy részében sikeresen tudja a penészesedés kialakulását gátolni, amit a mikrobiológiai vizsgálatok és a vevői visszajelzések is alátámasztanak.

**FONTOS TUDNI a Protektor festék energiamegtakarító képességeiről: A Protektor falfesték hővisszaverő képességén keresztül javíthatja az lefestett épület energetikai tulajdonságát, optimalizálhatja a meglévő falszerkezet hőszigetelő képességét. Referenciamérések észrevehető energiamegtakarításról számoltak be, ugyanakkor e helyen hangsúlyozni kell, szerkezeti és kivitelezési hiányosságok jelentősen ronthatják a kedvező energetikai tulajdonságokat, akár teljes mértékben is kiolthatják azt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhét − tizenegy =

Scroll to Top