A napfény romboló ereje – az UV védelem szükségessége

UV védelem festékkel
UV védelem festékkel

Az ultra rövid hullámú napsugárzás – az úgynevezett UV sugárzás  rövid idő alatt károsítja azon alapanyagokat, amelyeket a fogalomban lévő falfestékekhez felhasználnak, hogy a rugalmasságukat biztosítsák. Már 5 év után töredeznek, elöregednek az UV-sugárzás hatására. Apró hajszálrepedések keletkeznek, amin keresztül a víz és káros kemikáliák behatolnak a falba, felületbe.
A Protektor festékben található kerámiakomponens szinte teljesen vissza tudja verni az UV-sugárzást, ami által a romboló hatás drasztikusan minimalizálódik. Ennek a hatásnak a következtében a festék által bevont felület világosabbnak és élénkebbnek tűnik.

A homlokzati bevonat, amellyel csökkenhet a klímahasználat**

A laborvizsgálatok a Protektor festék esetében egy magas hővisszaverő képességet állapítottak meg. Ezáltal az épület külső fala érezhetően kevésbé melegszik fel.

A Protektor festék egyik legfontosabb tulajdonsága hogy az UV-sugárzást jelentős mértékben vissza tudja verni. 5000 óráig a festéket intenzív UV-fénnyel megvilágították, közben vízzel öntözték, olyan céllal, hogy hajszálrepedéseket okozzanak. Ennek ellenére semmilyen változás nem volt megfigyelhető. A felület nem hólyagosodott fel és nem keletkeztek hajszálrepedések. A Protektor festék bizonyította, hogy ellen tud állni a UV-sugárzás romboló hatásának.

Protektor festék sikeresen ellenáll az UV- terhelésnek

Teszteljárás: 5000 órán keresztül (= kb. 30 év – a gyártó szerint) tényleges fluoreszkáló UV-sugárzás + vízzel való terhelés

Eredmény:
– Semmifajta változás a fényességben és színben
– Nincs foltképződés, felhólyagosodás, repedésképződés
– Nincs leválás, morzsolódás
(ILF Magdeburg Minősítő Intézet eredménye)

Fedezze fel, hogy mennyiért juthat a festékhez amely sikeres UV védelmet is adhat!