A Protektor kültéri  festékkel lefestett épület beltérben hűvösebb** lehet mint a festés előtt

Energiafelhasználás és költséges hőszigetelés nélkül- csak a 0,3 milliméteres rétegvastagság által. Energiamegtakarítás egy modernebb megközelítéssel**. Ez hogy lehetséges?

A Protektor festék képes a rövid- és középhullámú sugárzást visszaverni. Ezáltal a fal nem fog olyan erősen felmelegedni, és a fáziseltolódás miatt az éjszaka lehűlt falak nappal tovább hűtik a házat. A Protektor festék kevesebb fényt nyel el, mint a színtiszta fehér.Ténylegesen a hősugárzásnak csak a felét nyeli el, mint a színtiszta fehér homlokzati festék.

Protetkor-festek-hovisszaveres

Magyarázat:

A elnyelési fok mértékét az alapján számítjuk ki, hogy a tökételesen fekete test elnyelési fokát egynek vesszük (a=1,0 vagy 100%). Ez az összes fényt elnyeli.

A színtiszta fehér ténylegesen egy bizonyos mennyiségű fényt nyel el. Egy elméleti 100%-os fényvisszaverés azt jelentené, hogy egyből megvakulnánk.

A fény sose verődik vissza tökéletesen a megvilágított testről, 10%-a a fénynek szórt fény. Ez az érték egy durva, egyenetlen felület estén még nagyobb is lehet. Ezt az értéket nem visszaverődésként számoljuk, hanem csökkentjük vele az elnyelési fokot. A Protektor festék egy különösen érdes felületet képez a felhordás után, ez is hozzájárul a fényszórásához.
A fehér festék a fénysugárzás 80%-át veri vissza, a Protektor festék a fénysugárzás 85%-át veri vissza. Ezekkel az értékekkel is csökkentjük az elnyelési fokot. Tehát összefoglalva az elnyelést:

Fekete testnél:
1,0 (fekete test) – 0.1 (szórt fény) = 0,9 (90%)
Tehát a hőmennyiség 90%-a elnyelésre kerül.

Fehér festéknél:
1,0 (fekete test) – 0,1 (szórt fény) – 0,8 tiszta fehér visszaverés= 0,1 a (10%)
Tehát a hőmennyiség 10%-a elnyelésre kerül.

Protektor festék esetében:
1,0 (fekete test) – 0.1 (szórt fény) – 0,85 visszaverés Protektor festéknél=0,05 a (5%)
Tehát a hőmennyiség 5%-a elnyelésre kerül.

Végkövetkeztetés: A Protektor festék fele annyi hőt (5%) vesz fel mint a színtiszta fehér festék (10%).A hővisszaverő képesség az egyik magyarázat arra a hatásra, hogy az a ház, amelynek a falai és a teteje Protektor festékkel van bevonva, érezhetően hidegebb a beltér levegője nyáron.
A fáziseltolódás magyarázatot ad az épülettest hőtároló képességére, ami az éjszakai lehűlést erőteljesen akadályozza.
(Gyártó által megadott megközelítés, minden épület más ezért nem szabad általános érvényűnek tekinteni.)

Tudja meg most, hogy mennyiért juthat hozzá a hővisszaverő festékhez!